Tag: bremenost

Home / bremenost
Д-р Ермина Ејупи: Грижа на забите за време на бременост!
Напис

Д-р Ермина Ејупи: Грижа на забите за време на бременост!

Грижата за оралната хигиена во текот на бременоста е неизбежна за мајката, поради тоа што оралното здравје на мајката може да има влијание врз здравјето на детето. Жените кои планираат да имаат дете пожелно е пред да забременат да посетат стоматолог со цел да санираат се што е потребно и да се информираат за правилно...

Dr. Ирена Гошева, одговара на вашите прашања!
Напис

Dr. Ирена Гошева, одговара на вашите прашања!

-ДА! #Објаснување: Лажно позитивен тест за бременост многу ретко се среќава, но постои. Кај одредени жени постојат циркулирачки фактори ( хетерофилни антитела) кои може погрешно да се врзат со тест антителата ,кои се насочени за хормонот bHCG , кај одредени тестови. Многу ретко може да се јави и кај жени кои земале инјекции со хормонот...