Kategori: akusheria

Home / akusheria
“One Hospital”, spitali i parë privat në Tetovë, vë në funksion maternitetin e parë privat!
Postim

“One Hospital”, spitali i parë privat në Tetovë, vë në funksion maternitetin e parë privat!

Spitali i përgjithshëm One Hospital në Tetovë zgjeron kapacitetin e tij me hapjen e departamentit të gjinekologjisë dhe obstetrikës, i cili tashmë ka shkruajtur historinë e qytetit të Tetovës dhe ka ofruar për qytetarët e rajonit të Pollogut spitalin e parë privat të martenitetit. Ofron kushtet e nivelit më të lartë dhe mundësitë më të...

NGËRÇET TEK FOSHNJAT E PORSALINDURA! – Dr. Olgica Nikolovska (Specialist Neonatolog – Pediatër)
Postim

NGËRÇET TEK FOSHNJAT E PORSALINDURA! – Dr. Olgica Nikolovska (Specialist Neonatolog – Pediatër)

Një dukuri normale apo një arsye për tu shqetësuar? Dhimbja e barkut apo ngërçet infantile tek foshnjat, të quajtura edhe kolika trimenike, përcaktohen si sulme të qarash me zë të lartë dhe shqetësim i shoqëruar me skuqje ose zbehje të fytyrës dhe lëvizje karakteristike të këmbëve drejt barkut (ngërç). Kur shfaqen: Dhimbjet e barkut zakonisht...

Dr. Irena Gosheva, përgjigjet pyetjeve tuaja!
Postim

Dr. Irena Gosheva, përgjigjet pyetjeve tuaja!

– PO! #Shpjegim: Testi i rremë i shtatzanisë pozitive është shumë i rrallë, por ekziston. Tek disa gra, ekzistojnë faktorë qarkullimi (antitrupa heterofilike) që mund të jenë të lidhura gabimisht me antitrupat e testit, të cilët synojnë hormonin bHCG, tek disa teste të caktuara. Mund të ndodhë shumë rrallë tek gratë që kanë marrë injeksione...