Author: admin

Home / admin
Përse duhet të bëni kolonoskopi (madje edhe kur nuk dëshironi)?
Postim

Përse duhet të bëni kolonoskopi (madje edhe kur nuk dëshironi)?

Është një ekzaminim me anë të të cilit mund të diagnostikohet dhe parandalohet në kohë përhapja e kancerit të zorrës së trashë. Ndoshta nuk keni dëshirë që të bëni kolonoskopi, por ajo gjysmë ore mund të ndihmojë në mbrojtjen e shëndetit tuaj dhe zvogëlimin e rrezikut të kancerit të zorrës së trashë. Kolonoskopia në fakt...

Rëndësia e kontrolleve sistematike në periudhën e pandemisë me Covid-19
Postim

Rëndësia e kontrolleve sistematike në periudhën e pandemisë me Covid-19

1.Cila është domethënia dhe pse është e rëndësishme të kryeni kontroll sistematik? – E drejta për mbrojtje në punë është një e drejtë e garantuar me kushtetutë e çdo qytetari. Kjo e drejtë ushtrohet përmes një sërë ligjesh dhe akteve nënligjore në fusha të ndryshme, me qëllimin e vetëm – për të ofruar nivelin më...

Dita Botërore e Osteoporozës festohet çdo vit me datë 20 Tetor.
Postim

Dita Botërore e Osteoporozës festohet çdo vit me datë 20 Tetor.

Kjo ditë i kushtohet rritjes së ndërgjegjësimit për parandalimin, diagnostikimin dhe trajtimin e osteoporozës. Osteoporoza është një sëmundje e cila karakterizohet nga humbja e dendësisë dhe forcës e kockave. Osteoporoza prek më shumë se 200 milion njerëz në të gjithë botën, sipas të dhënave nga Fondacioni Ndërkombëtar i Osteoporozës. Në Shtetet e Bashkuara dhe Europë,...

INFLAMACIONI AKUT I VESHIT TË MESËM TEK FËMIJËT (OTITIS MEDIA ACUTA)
Postim

INFLAMACIONI AKUT I VESHIT TË MESËM TEK FËMIJËT (OTITIS MEDIA ACUTA)

Çfarë do të thotë “otitis media acuta”? Kur flasim për inflamacionin e veshit, zakonisht bëhet fjalë për inflamacionin e veshit të mesëm. Inflamacioni akut i veshit të mesëm është një infeksion i zakonshëm tek fëmijët dhe foshnjat, veçanërisht gjatë periudhës se dimrit.   Kur ndodh inflamacioni i veshit të mesëm dhe pse shfaqet më shpesh...

SHËNDET MENDOR PËR TË GJITHË!
Postim

SHËNDET MENDOR PËR TË GJITHË!

Pikërisht në periudhën kur e gjithë bota po përballet me pasoja të rënda të shëndetit mendor për shkak të pandemisë me COVID-19, Federata Botërore e Shëndetit Mendor, ka shfrytëzuar këtë mundësi për të nisur fushatën e Ditës Botërore të Shëndetit Mendor. Tema për këtë vit është: SHËNDET MENDOR PËR TË GJITHË! Tani më tepër se...

Vërtetim mjekësor
Postim

Vërtetim mjekësor

Në institucionin privat të kujdesit shëndetësor ONE Polyclinic që është në kuadër të spitalit privat ONE Hospital, shërbimi i mjekësisë së punës funksionon me sukses. Përveç shërbimeve të parashikuara nga ligji për sigurinë në punë (kontrollet shëndetësore, sistematike, periodike, të mëparshme), gjithashtu kryhen ekzaminime shëndetësore për lëshimin e çertifikatave mjekësore për nevoja të ndryshme: –      ...

Kur dhe përse rekomandohet vajtja e pacientit tek mjeku reumatolog?
Postim

Kur dhe përse rekomandohet vajtja e pacientit tek mjeku reumatolog?

Pacienti me sëmundje reumatike, kontaktin e parë me mjekun e kryen në ordinancën e mjekut të përgjithshëm. Një nga tre ose katër pacientë gjatë kontrollit tek mjeku rezulton me probleme  reumatike. Megjithatë, shpesh ekziston një mospërputhje ndërmjet diagnozës së bërë nga mjeku i përgjithshëm dhe mjeku specialist reumatolog. Një pjesë e madhe e popullsisë vuajnë...

Monitorimi 24-orësh i presionit të gjakut
Postim

Monitorimi 24-orësh i presionit të gjakut

Hipertensioni arterial dhe ndërlikimet e tij janë shkaku kryesor i vdekjes në vendet e zhvilluara.   Në shumë vende, monitorimi 24-orësh i presionit të gjakut përdoret për diagnostikimin dhe dhënien e terapisë së duhur. Procedura nuk është invazive dhe përfshin vendosjen e një pajisjeje me madhësinë e një telefoni celular në belin e pacientit. Pajisja...

Çfarë është veshka patkua tek fëmijët?
Postim

Çfarë është veshka patkua tek fëmijët?

Çfarë është veshka patkua tek fëmijët? Veshka patkua është keqformimi më i zakonshëm zhvillimor i veshkave që shfaqet me ndarje jo të plotë të veshkave. Gjendet tek 0.25% e popullsisë, më shpesh tek meshkujt, dhe shihet si një veshkë në formë patkoi, e vendosur para aortës dhe rruazave stomakut. Zakonisht zbulohet si gjetje e rastësishme...

“Kështu që këshilla ime është nëse keni nevojë për ndihmë mjekësore, ta kërkoni atë në ONE Hospital”
Postim

“Kështu që këshilla ime është nëse keni nevojë për ndihmë mjekësore, ta kërkoni atë në ONE Hospital”

Të dashur miq, në fillim mendoja se jo gjithmonë është nevoja për të shkruar dhe shpjeguar, por pas ndjenjës së këndshme gjatë vizitës, dua të inkurajoj të gjithë ata që, sikurse dhe unë më parë,  hezitojnë që të paraqiten në spital për shkak të koronavirusit. Do t’ju shpjegoj në mënyrë më të detajuar. Gjatë periudhës...

  • 1
  • 2
  • 9