One Hospital и Фестивалот Блетзат 2019

One Hospital и Фестивалот Блетзат 2019

Минатата вечер во Тетово се одржа 25-то издание на  Фестивалот за детски песни “Блетзат„.

На овој фестивал настапија 17 деца од сите албански територии, со песни од различни автори,  каде победник на ова издание беше шест годишната Туана Буши од Тетовско, со нејзината песна „Кукла“.

Центарот за култура беше премал за да биде домаќин на сите љубители на овој фестивал. Фестивалот и детската песна се едно сведоштво за бескрајната посветеност на младите изведувачи и љубители кои ја негуваат љубовта кон музиката, која ги трансформира желбите, радостите, искуствата и соништата на децата.

Оваа година One Hospital беше покровител на детскиот фестивал „Блетзат“.

Здравјето на децата и младите е скапоцено за нас.