Category: COVID19

Home / COVID19
Оддел за палијативна грижа – домашна нега
Напис

Оддел за палијативна грижа – домашна нега

Одделот за палијативна грижа- домашна нега се грижи за обезбедување на услуги и поддршка на метастатски терминално болни пациенти, без оглед на возраст, раса и вера.МОТО: НИЕ ТРЕБА ДА ДОДАДЕМЕ ЖИВОТ ВО НИВНИТЕ ДЕНОВИ, НЕ САМО ДЕНОВИ НА НИВНИТЕ ЖИВОТИ !!!Област на работење: Тетово (во подготвки се и тимови за Гостивар и Скопје)Кој може да...

“One Hospital” првата приватна болница во Тетово  го пушта во употреба и првото приватно родилиште!
Напис

“One Hospital” првата приватна болница во Тетово го пушта во употреба и првото приватно родилиште!

Општата болнца One Hospital во Тетово го проширува својот капацитет со пуштање на употреба на одделот за гинекологија и акушерство , со што ја испиша историјата на градот Тетово и на граѓаните од полошкиот регион им понуди прво приватно родилиште. Најсовремени услови и можност за следење и терминирање на бременоста во една установа , со...

Интернистички Пакет – од 4950ден – на 2800 ден
Напис

Интернистички Пакет – од 4950ден – на 2800 ден

И овој месец имаме промоција, но овој пат на интернистички пакет кој сега е по промотивна цена од 4950ден – на 2800 ден и стиот вклучува: Интернистички преглед ✔ Ехо на абдомен ✔ ЕКГ ✔ Лу1 – лабораториски пакет ✔ Закажете термин за промотивен интернистички пакет на следниве телефонски броеви 044 344 414 и 078...

Со најголемо ниво на безбедност и заштита од COVID-19 – (безболно и брзо)
Напис

Со најголемо ниво на безбедност и заштита од COVID-19 – (безболно и брзо)

Со најголемо ниво на безбедност и заштита од COVID-19 ✔ безболно и брзо ✔ #ендоскопски прегледи со #анестезија во нашата болница со 👨‍⚕️Д-р #Jусуф #Вејсели – специјалист #гастроентерохепатолог.👨‍⚕️ Закажете термин: 044 – 344 – 414 📞

Факти за COVID-19
Напис

Факти за COVID-19

Факт: Капењето со топла вода не е превенција од COVID-19 Капењето со топла вода не спречува инфекција со коронавирус. Нормалната температура на телото останува 36.5°C до 37°C, без разлика на температурата на водата со која се туширате. Всушност, капење со многу врела вода е штетно, бидејќи може да предизвика изгореници. Најдобар начин да се заштитите...

Корона-анксиозност (Справување со стресот)
Напис

Корона-анксиозност (Справување со стресот)

Пандемијата на COVID-19 предизвикува стрес кај сите. Стравот и анксиозноста околу заболувањето понекогаш се прилично нагласени и можат да предизвикаат силни емоции кај возрасните и децата. Справувањето со стресот ќе Ве направи посилни, заедно со блиските личности и целата заедница. Секој реагира различно на стресни ситуации. Вашиот одговор на пандемијата ќе зависи од потеклото, од...

Чувствувајте се подобро со неколку едноставни вежби во домашни услови
Напис

Чувствувајте се подобро со неколку едноставни вежби во домашни услови

Во овие денови кога заради актуелните состојби сме принудени да останеме дома, на сите ни несодтасува физчка активност. Еве неколку едноставни вежби кои можат да се изведуваат во домашни услови, со кои може да го активирате телото и да се чувствувате подобро. Вежба 1 – за врат Исправете го грбот и релаксирајте го горниот дел...

COVID-19 : со факти против дезинформациите
Напис

COVID-19 : со факти против дезинформациите

Новиот коронавирус брзо се шири низ целиот свет, влијае на досегашниот начин на живот и остава погодно тло за дезинформации. Некои гласини се безопасни, додека други можат да бидат опасни, сеејќи страв и загрозувајќи го здравјето. Тука ја одвојуваме вистината од невистините, според науката и експертизата која ни е достапна. Невистина: Новиот коронавирус е биолошко...

ONE Hospital и во овој период на пандемија овозможува PET/CT scan за онколошките пациенти
Напис

ONE Hospital и во овој период на пандемија овозможува PET/CT scan за онколошките пациенти

ONE Hospital и во овој период на пандемија овозможува PET/CT scan за онколошките пациенти. Сите мерки на заштита и безбедност се запазени, како за пациентите така и за медицинскиот персонал. Овие пациенти, како и пациентите со хронични заболувања, заслужуваат подеднаков третман и посебна грижа во овој период бидејќи тие спаѓаат во група на пациенти со...

COVID-19, бременост, породување и доење
Напис

COVID-19, бременост, породување и доење

Дали COVID-19 носи поголем ризик кај бремените жени? Моментално се истражува влијанието на COVID-19 инфекцијата кај бремените жени. Нема многу податоци, но до сега не е докажано дека ризикот од тешка форма на болеста кај нив е поголем, отколку кај општата популација. Сепак, познато е дека бремените жени можат да бидат сериозно засегнати од некои...