Author: editor

Home / editor
Оддел за палијативна грижа – домашна нега
Напис

Оддел за палијативна грижа – домашна нега

Одделот за палијативна грижа- домашна нега се грижи за обезбедување на услуги и поддршка на метастатски терминално болни пациенти, без оглед на возраст, раса и вера.МОТО: НИЕ ТРЕБА ДА ДОДАДЕМЕ ЖИВОТ ВО НИВНИТЕ ДЕНОВИ, НЕ САМО ДЕНОВИ НА НИВНИТЕ ЖИВОТИ !!!Област на работење: Тетово (во подготвки се и тимови за Гостивар и Скопје)Кој може да...

Физиолошка жолтица кај новороденчиња!
Напис

Физиолошка жолтица кај новороденчиња!

Жолтицата е појава со која постојано се среќаваме при работа со новороденчињата. Сите новороденчиња имаат транзиторно зголемено ниво на билирубин, но само кај околу  50% од од нив жолтицата е видлива. Кај предтерминските новороденчиња тој процент е поголем заради системската незрелост. Физиолошката жолтица вообичаено е видлива  третиот ден од раѓањето и изчезнува најдоцна за 10...

Д-р Ермина Ејупи: Грижа на забите за време на бременост!
Напис

Д-р Ермина Ејупи: Грижа на забите за време на бременост!

Грижата за оралната хигиена во текот на бременоста е неизбежна за мајката, поради тоа што оралното здравје на мајката може да има влијание врз здравјето на детето. Жените кои планираат да имаат дете пожелно е пред да забременат да посетат стоматолог со цел да санираат се што е потребно и да се информираат за правилно...

ГРЧЕВИ КАЈ НОВОРОДЕНЧИЊА! – Д-р Олгица Николовска (Специјалист Неонатол – Педијатар)
Напис

ГРЧЕВИ КАЈ НОВОРОДЕНЧИЊА! – Д-р Олгица Николовска (Специјалист Неонатол – Педијатар)

Нормална појава или причина за загриженост? Инфантилни колики или грчеви кај новороденчињатанаречени уште како трименонски колики се  дефинираат како напади на  силен плач  и немир  прпратен со  црвенило или перорално бледило на  лицето и  карактеристични  движенја на  ноџињата ата према  стомакот (грчење). Кога се јавуваат Коликите  најчесто се  јавуваат пред  втората недела од  животот, а ...

“One Hospital” првата приватна болница во Тетово  го пушта во употреба и првото приватно родилиште!
Напис

“One Hospital” првата приватна болница во Тетово го пушта во употреба и првото приватно родилиште!

Општата болнца One Hospital во Тетово го проширува својот капацитет со пуштање на употреба на одделот за гинекологија и акушерство , со што ја испиша историјата на градот Тетово и на граѓаните од полошкиот регион им понуди прво приватно родилиште. Најсовремени услови и можност за следење и терминирање на бременоста во една установа , со...

Малите дечиња се омилени пациенти на Д-р Малинова!
Напис

Малите дечиња се омилени пациенти на Д-р Малинова!

Малите дечиња се омилени пациенти на Д-р Малинова, мислам дека тоа го имаме и претходно кажано со “сладоледот и децата”. 👶   Овој пат оваа мала убавица навреме го реши проблемот со ушенцата, благодарение на вистинскиот избор на мама и тато. 👨‍👩‍👧   Малите бараат нежност, внимание и трпеливост, а нашата докторка е баш таква.♥

Најбрзо закрепување со ЛАПАРОСКОПСКА ХИРУРГИЈА! – Д-р Петре Кодовски
Напис

Најбрзо закрепување со ЛАПАРОСКОПСКА ХИРУРГИЈА! – Д-р Петре Кодовски

Лапароскопија е хируршка дијагностичка процедура со помош на која се иследуваат органите во абдоменот. 🩺🥼 Најважни предности на лапароскопската хирургија се: ⬇ -помалку болки по операцијата ✔🟢 – побрзо опоравување ✔🟢 – пократок престој во болница ✔🟢 – подобри естетски резултати ✔🟢 – холецистектомија ✔🟢 – апендектомија ✔🟢 – испитувања на абдомен ✔🟢 – отстранување...

Подароците започнаа да пристигаат на адресата на малиот Ерди Елези! 
Напис

Подароците започнаа да пристигаат на адресата на малиот Ерди Елези! 

Ние сме задоволни кога нашите најмали се среќни, без болка спремни за дома после успешно завршена #циркумцизија. Подароците започнаа да пристигаат на адресата на малиот #Ерди #Елези и се заслужени бидејќи беше навистина храбар.

Интернистички Пакет – од 4950ден – на 2800 ден
Напис

Интернистички Пакет – од 4950ден – на 2800 ден

И овој месец имаме промоција, но овој пат на интернистички пакет кој сега е по промотивна цена од 4950ден – на 2800 ден и стиот вклучува: Интернистички преглед ✔ Ехо на абдомен ✔ ЕКГ ✔ Лу1 – лабораториски пакет ✔ Закажете термин за промотивен интернистички пакет на следниве телефонски броеви 044 344 414 и 078...

Со најголемо ниво на безбедност и заштита од COVID-19 – (безболно и брзо)
Напис

Со најголемо ниво на безбедност и заштита од COVID-19 – (безболно и брзо)

Со најголемо ниво на безбедност и заштита од COVID-19 ✔ безболно и брзо ✔ #ендоскопски прегледи со #анестезија во нашата болница со 👨‍⚕️Д-р #Jусуф #Вејсели – специјалист #гастроентерохепатолог.👨‍⚕️ Закажете термин: 044 – 344 – 414 📞

  • 1
  • 2