е-маил

contact@onehospital.mk

Телефон

+389 (0)44 344 414

Јазици

Англиски, Арапски

Д-р Хани Достинова

 

Ортодонт и Генерален директор

Образование

 • 1992-1998 година – Стоматолошки факултет-Универзитет „Св. Кирил и Методиј’’, Скопје, Република Македонија -Диплома по стоматологија
 • 2002- 2005 година – Стоматолошки факултет -Универзитет „Св. Кирил и Методиј’’, Скопје, Република Македонија -Специјализација по ортодонција
 • 2012 година – денес – Универзитет на Обединети Нации-интернационален институт за глобално здравство, Куала Лумпур, доктор на науки за здравствен менаџмент и лидерство.
 • 2015 година – Харвард Универзитет за јавно здравје, Бостон, САД Сертификат за лидерство во здравството

Работно искуство

 • 1999-2006 год. KBR ,Скопје, Кабул и Кувајт
 • 2004-2012 год. Implandent Exclusive, Скопје
 • 2014-2015 год. Леорон Институт, Абу Даби и Дубаи
 • 2015- денес HTH Global medical solution
 • 2017 – денес Woman Economic Forum
 • 2019 – денес ПЗУ One Hospital Тетово

Членство

 • Член на американско стоматолошко здружение
 • Член на Стоматолошка асоцијација на Македонија
 • Член на Здружението на ортодонти на Македонија
 • Член на американски колеџ на здравствени менаџери
 • Член на Светски економски форум за жени

бул.Видое Смилевски Бато бр.1-1/3 Тетово
ул. 101 бр. 10, Гостивар
ул. Мајка Тереза бр. 17, Скопје

Правна Напомена | © One Hospital 2019