е-маил

contact@onehospital.mk

Телефон

+389 (0)44 344 414

Јазици

Англиски, Грчки

Д-р Маринела Малинова

 

Специјалист Оториноларинголог

Образование

 • 2004 год. Дипломира на Медицинскиот факултет во Скопје
 • 2008-2012 год Специјализација по ОРЛ на Универзитетска клиника за уво, нос и грло на Медицински факултет во Скопје

Дополнителна едукација и обуки

 • 2009 год. Естетска и функционална хирургија на нос, ОРЛ и Клиника за хирургија на глава и врат, “Ребро”, Загреб
 • 2011 год. Едукативен курс и работилница за Ларингомикроскопска хирургија – Медицински факултет ,Нови Сад
 • 2011 год. Курс по Отологија на тема тимпанопластики ОРЛ Клиника ,Скопје
 • 2012 год. III Конгрес на Оториноларинголози на Македонија
 • 2016 год. Риноалерголошка работилница – Сенигалија ,Италија
 • 2017 год IV Македонски ОРЛ конгрес со интернационално учество
 • 2017 год. Светски ОРЛ конгрес во Париз, Франција
 • 2017 год. Европски ОРЛ конгрес во Барселона, Шпанија
 • 2018 год. Балкански ОРЛ конгрес во Варна, Бугарија (учество како предавач)
 • 2019 год. Балкански Ринофорум Белград, Србија
 • 2019 год. Европски ОРЛ конгрес во Брисел, Белгија

Работно искуство

 • 2007 – 2008год. ПЗУ Неуромедика ,Скопје
 • 2008-2012 год. Специјализација по ОРЛ
 • 2013 – 2019 год. Неуромедика Хоспитал ,Скопје
 • 2019год. ПЗУ Медика Истанбул Тетово

Членство

 • Лекарска комора на Македонија
 • Balkan ORL-HNS
 • ERS

бул.Видое Смилевски Бато бр.1-1/3 Тетово
ул. 101 бр. 10, Гостивар
ул. Мајка Тереза бр. 17, Скопје

Правна Напомена | © One Hospital 2019